Sute de persoane, dintre care mulți purtau glugi şi măşti, au aruncat cu pietre și sticle în poliţişti. Numărul celor care s-au adunat în zona a ajuns la aproximativ 500 de persoane iar violențele au continuat.

Conform poliţiei, revolta a început după o verificare a poliţiştilor legată de un incident cu droguri iar situaţia a degenerat după ce a fost chestionată ca suspect o persoană în vârstă de 17 ani.

După ce au fost vandalizate 40 de magazine, dintre care 9 au fost jefuite, politicienii şi localnicii au rămas șocați. În urma acestor evenimente, au fost arestate 24 de persoane – 12 cetățeni germani şi 12 persoane de alte naționalități. Trebuie menționat că au fost răniţi 19 oameni ai legii şi au fost avariate 12 maşini ale poliţiei.

Un nou focar îngrijorător de coronavirus

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că reprezentanţii Consulatului General al României la Bonn au întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale şi compania de prelucrare a cărnii din localitatea Rheda-Wiedenbruck pentru a solicita luarea de măsuri privind gestionarea situaţiei create şi a obţine informaţii suplimentare privind cetăţenia, identitatea şi starea de sănătate a persoanelor infectate cu COVID-19.

MAE arată că, până la acest moment, la nivelul Consulatului General al României la Bonn nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară din partea cetăţenilor români care îşi desfăşoară activitatea în cadrul companiei respective.

De asemenea, potrivit informaţiilor preliminare obţinute de către oficiul consular, până în prezent, conform testelor efectuate, 1.300 de lucrători au fost depistaţi pozitiv pentru infecţia cu COVID-19, iar aproximativ 7.000 de persoane au fost plasate în carantină. Peste jumătate dintre cei infectaţi, adică peste 650 de muncitori, ar fi români, afirmă reprezentanţii companiei. Tuturor lucrătorilor care se află în carantină le sunt asigurate hrana şi alte bunuri de strictă necesitate.