Oficialul german a asigurat că poziţia ţării sale în această chestiune rămâne neschimbată şi susţine în continuare menţinerea "angajamentelor rezonabile convenite".

Această reacţie survine unei declaraţii a directorului general al FMI, Christine Lagarde, care a sugerat să i se acorde Greciei un răgaz de doi ani pentru a realiza consolidarea fiscală. Seibert a refuzat să comenteze afirmaţiile doamnei Lagarde, deşi FMI face parte din troica ce supervizează respectarea angajamentelor asumate de guvernul de la Atena. El a precizat că, pentru guvernul german important este documentul scris în care troica va evalua progresele Greciei în materie de reforme structurale şi consolidare fiscală, urmând ca după ce va fi prezentat raportul troicii să se ia deciziile necesare.

Următorul raport al troicii, care trebuia prezentat în luna septembrie, dar încă nu a fost finalizat, este decisiv pentru acordarea următoarei tranşe de ajutor financiar pentru guvernul de la Atena, fără de care acesta nu-şi va putea onora plăţile scadente.
Sursa: Agerpres