Suspendarea legăturilor feroviare, auto, navale şi aviatice, precum şi interdicţia generală de intrare pe teritoriul german a persoanelor care vin din aceste ţări era iniţial prevăzută să dureze până pe 31 decembrie.

Acum, măsura se va aplica începând cu 22 decembrie până pe 6 ianuarie, precizează ministerul german.

Testare la sosire

Persoanele „care au drept de şedere în Germania” sau „reşedinţa obişnuită” în această ţară ar putea fi, cu toate acestea, autorizate să intre „după un acord al Ministerului de Interne”, începând cu 1 ianuarie 2021. Însă aceste persoane vor trebui să se testeze la sosire, la fel ca altă persoană care s-a aflat în cele două ţări în ultimele zece zile.

„Vrem să împiedicăm pe cât posibil ca o potenţială versiune mai periculoasă de virus să se dezvolte în Europa continentală”, a declarat ministrul german al sănătăţii Jens Spahn. „Suspendarea legăturilor cu Regatul Unit şi Africa de Sud este o măsură de precauţie”, a adăugat el.

Mai multe alte ţări din Europa şi de pe alte continente şi-au suspendat zborurile provenind din Regatul Unit şi Africa de Sud, după apariţia noii tulpini a virusului SARSCoV-2.

Această nouă tulpină, suspectată că este cu 70% mai contagioasă decât precedenta, a fost înregistrată în Regatul Unit şi Africa de Sud, suscitând temeri, în condiţiile în care omenirea este deja lovită de un al doilea val al pandemiei.