Conform publicaţiei citate, în primul semestru al acestui an au fost oprite 387 de expulzări de imigranţi ilegali, în creştere cu 70% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. 

În 186 de cazuri, cauza anulării expulzării a fost opoziţia manifestată de migranţi faţă de relocarea lor, iar în 133 de cazuri personalul aviatic a refuzat să permită accesul în avion pentru persoanele ce urmau a fi expulzate. În 27 de cazuri, ţările de origine ale imigranţilor respectivi au refuzat să-şi primească cetăţenii înapoi. 

Pe ansamblu, numărul expulzărilor a scăzut cu 9% în prima jumătate a acestui an, la 12.500 de la 13.700 în primul semestru al anului trecut. 

În acelaşi timp, tot mai puţini solicitanţi de azil revin în mod voluntar în ţara lor de origine. Astfel, până la finalul lunii iunie, 16.700 de persoane au participat la programul guvernului german pentru repatriere voluntară, prin care migranţii primesc sprijin financiar. În prima jumătate a lui 2016, peste 30.500 de persoane au acceptat stimulente financiare pentru a părăsi Germania în acest fel. 

AGERPRES