Daca s-a spus despre Romania ca nu ar face fata unei catastrofe, acelasi lucru se poate, in mod surprinzator, si despre Germania.

Mai multi experti au realizat un studiu care a fost publicat astazi in presa germana, studiu care arata ca Germania nu este pregatita adecvat pentru un dezastru major.

In cazul in care in timpul dezastrului s-ar intampla o pana majora de curent, dependenta Germaniei de energie electrica nu ar putea sa asigure buna desfasurare a operatiunilor de prim ajutor, arata expertii. Mai mult, daca pana de curent ar putea dura cateva zile, operatiunile de salvare asistate de calculator ar fi practic imposibile, intrucat “nu exista un plan de management al riscului”, conform informatiilor de presa.

De-a lungul timpului, mai multi oameni politici germani au recomandat o reconstruire a sistemului de securitate al tarii pentru a preveni amplificarea efectelor dezastruoase ale unei eventuale catastrofe.

Ministrul de interne al Germaniei a salutat aparitia si recomandarile studiului si a declarat ca prezenta unui astfel de studiu este pozitiva, intrucat subiectul este unul crucial.

Sursa: thelocal.de