Germania ocupa locul 1 intr-un top al celor mai populare tari, realizat de catre BBC World Service. Sondajul a analizat statele Uniunii Europene plus inca 15 tari care nu sunt membre UE. La sondaj au participat peste 13.000 de subiecti, timp de 10 saptamani.

 

Germania a obtinut un scor de 61 de puncte din 100, ceea ce inseamna ca este tara despre care cei intervievati au cea mai buna parere. Anul trecut, tot Germania a fost lider in topul popularitatii.

 

Pe locul al doilea in top se situeaza Canada cu 59 de puncte si Marea Britanie cu 58 de puncte.

 

Ca bloc unitar, imaginea Uniunii Europene este pozitiva in toate tarile in care s-a desfasurat sondajul, cu exceptia Turciei, care are o parere mai putin laudativa la adresa UE, statul turc aflandu-se in negocieri dure cu oficialii de la Bruxelles, pentru o posibila aderare.

 

Statele Unite si-au imbunatatit imaginea sub administratia Obama, cu un scor de 40 de puncte. Punctajul Rusiei s-a scufundat, in urma conflictului gazelor cu Ucraina si a razboiului cu Georgia, iar China, la randul sau a obtinut un punctaj modest, din cauza nerespectarii libertatilor cetatenesti din ultimii ani, in ciuda succesului de imagine realizat cu ocazia JO de la Beijing.

 

La coada listei popularitatii, altfel spus tarile cu cea mai proasta imagine, se afla Iran, Israel, Pakistan si Coreea de Nord.

 

Sursa: The Local.de