Potrivit ziarului elveţian Neue Zürcher Zeitung (NZZ), numărul acestora a crescut cu 40% comparativ cu 2015.Citând statistici ale poliţiei germane, cotidianul elveţian scrie că un total de 3.385 de solicitanţi de azil au încercat să intre în Germania din Elveţia de la începutul anului, scrie Agerpres.

În contextul acestei situaţii, Ministerul de Interne german a plasat 90 de grăniceri suplimentari şi 40 de agenţi ai poliţiei federale la frontieră, a declarat duminică ministrul elveţian de finanţe Ueli Maurer pentru NZZ.

Ministerul de Interne de la Berlin a confirmat că numărul refugiaţilor veniţi din Elveţia a crescut, precizând însă că numărul de persoane sosite zilnic este mai mic de 50.

NZZ relatează că, atunci când centrele de primire ale refugiaţilor devin aglomerate în locuri precum Chiasso, la frontiera cu Italia, autorităţile îi transferă pe solicitanţii de azil la centrele din Basel sau Kreuzlingen, ambele foarte apropiate de frontiera germană, aşa că unii dintre ei încearcă să treacă ilegal în Germania.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne german a precizat că poliţia federală ia măsuri la graniţa cu Elveţia, 'precum controalele la frontieră, care au fost reinstituite la graniţa cu Austria pentru a descuraja sau a preveni intrarea' migranţilor.

Statistici recente arată că Germania a respins mai mulţi refugiaţi la frontieră în 2016 decât în 2015. Până la sfârşitul lui iunie a acestui an, li s-a refuzat intrarea în ţară unui număr de 13.324 de persoane, faţă de 8.913 în întregul an 2015