Institutul de cercetare economică Wifo din Germania a anunţat joi că indicele de încredere în mediul de afaceri a scăzut în luna aprilie până la 110,4 puncte, de la 111,1 puncte în luna martie.

În pofida scăderilor înregistrate în ultimele două luni, încrederea în mediul de afaceri rămâne la un nivel ridicat în condiţiile în care în luna februarie 2011 a atins cel mai ridicat nivel înregistrat de la reunificarea Germaniei în 1991, 111,3 puncte.

‘Având în vedere preţul ridicat al petrolului, criza japoneză şi alte riscuri, era de aşteptat ca firmele să nu mai fie atât de optimiste ca până acum’, a declarat analistul Commerzbank, Ralph Solveen. Potrivit acestuia nivelul de vârf al ciclului economic va fi atins în următoarele luni.

Cea mai mare economie a Europei şi-a revenit mult mai rapid decât se estima din cea mai gravă recesiune de după cel de al doilea război mondial. Săptămâna trecută, guvernul german şi-a îmbunătăţit estimările privind ritmul de creştere a Produsului Intern Brut (PIB) în acest an, la 2,6% faţă de 2,3% cât estima în luna ianuarie. În plus, autorităţile de la Berlin se aşteaptă ca numărul şomerilor să scadă în acest an sub pragul de trei milioane, pentru a ajunge la nivelul record de 2,7 milioane şomeri în 2012.
SURSA: Agerpres