Autorităţile germane vor intensifica monitorizarea persoanelor revenite din călătorii în afara ţării pentru a se asigura că respectă regulile de carantină, a declarat miercuri ministrul sănătăţii, Jens Spahn, după ce datele au arătat că, în peste 40% dintre cazurile noi de infectare, coronavirusul a fost contractat în străinătate, transmite Reuters.

‘Într-un moment în care numărul de noi infectări în Germania este scăzut, este important să prevenim ca virusul să se răspândească în ţară prin intermediul călătorilor care revin’, a spus Spahn.

Pe de altă parte, potrivit unor surse guvernamentale citate de agenţiile dpa şi Reuters, Germania va prelungi cu două săptămâni, până la 14 septembrie, alerta de călătorie emisă în cazul a peste 160 de ţări din afara Uniunii Europene.

Decizia a fost luată la şedinţa de guvern de miercuri.

Ministerul de Externe de la Berlin a emis în martie o recomandare fără precedent de evitare a oricăror călătorii în străinătate ca răspuns la pandemia de COVID-19.

Din iunie, când ţările europene au început să-şi deschidă graniţele pentru călători, pentru a evita ca un sezon estival ratat să se adauge pagubelor economice pe continent, alerta a rămas în vigoare pentru peste 160 de state din afara UE, urmând să expire la sfârşitul lui august.

Mai multe demonstrații au fost interzise la Berlin din cauza COVID-19

De asemenea, au fost interzise mai multe demonstraţii planificate în capitala germană la sfârşitul acestei săptămâni, din cauza îngrijorărilor cu privire la nerespectarea regulilor de igienă legate de coronavirus, informează dpa.

Asigurările că participanţii vor purta măşti nu ar fi suficiente pentru a convinge autorităţile locale că evenimentele ar avea loc în condiţii de siguranţă, potrivit unui comunicat postate pe website-ul guvernului statului.

Acesta face referire la o demonstraţie în masă organizată la 1 august de o largă alianţă de persoane care se opun restricţiilor şi măsurilor de igienă instituite pentru a limita pandemia. Evenimentul a atras aproximativ 20.000 de oameni în centrul Berlinului.