Surse guvernamentale de la Berlin anunță că Germania nu se va mai folosi rata de incidență atunci când va lua decizii referitoare la impunerea de noi restricții în contextul pandemiei de coronavirus, relatează Reuters.

Mai exact, conform surselor citate, de acum, noul indicator cheie îl va reprezenta rata de spitalizare. Astfel, în funcție de numărul locurilor ocupate în spitale, autoritățile vor impune sau nu noi restricții pentru a ține pandemia sub control.

Amintim faptul că până în prezent, la fel ca și în România, rata incidenţei calculată pe şapte zile a fost utilizată ca indicator pentru a determina dacă trebuie impuse restricţii sau dacă acestea pot fi ridicate. În aest context, au fost convenite praguri de infectare de 35, 50 şi 100 de infecţii la 100.000 de persoane, care odată atinse duceau la operarea de modificări asupra restricţiilor impuse în societate.

Germania, peste 3.500 de infectări în ultimele 24 de ore

Noile precizări de la Berlin vin în contextul în care, în cursul zilei de luni, Germania a raportat luni 3.668 de noi infecţii COVID-19 şi o rată a incidenţei în ultimele şapte zile de 56,4, conform Institutului Robert Koch pentru Boli Infecţioase.

Pe de altă parte, datele oficiale arată că aproximativ 59% din populaţia germană este complet vaccinată, iar 64% dintre germani au primit cel puţin o doză a unui vaccin anti-COVID-19.

Amintim faptul că deși din punct de vedere sanitar campania de vaccinare funcționează, din punct de vedere economic, Germania s-ar putea confrunta cu o situație fără precedent. Raportul lunar publicat luni de Banca Centrală a Germaniei (Bundesbank) arată că creşterea economică a Germaniei ar putea să fie sub estimări anul acesta.

Mai exact, potrivit sursei citate, sporirea numărului de cazuri de coronavirus ar putea afecta în toamnă activitatea economică, în contextul în care redresarea din ultimele săptămâni a fost mai timidă decât se previziona şi va afecta probabil datele de la finalul anului, a avertizat Bundesbank.