Germania va extinde programul care la noi in tara a capatat denumirea generica „Rabla”. Vestea vine din partea unor surse guvernamentale, dupa ce principalele partide ale coalitiei guvernamentale au ajuns la un acord de principiu pe aceasta tema.

Cancelara Angela Merkel si vice-cancelarul Frank-Walter Steinmeier au decis sa limiteze extinderea acestei masuri la acest an, a precizat sursa guvernamentala, care a adaugat ca mai multe detalii vor fi facute publice luna viitoare.

Conform publicatiei Rheinische Post, Guvernul Germaniei intentioneaza sa aloce inca un miliard de euro pentru programul de reinnoire a parcului auto care ofera o prima de 2.500 de euro.

La inceputul acestui an, autoritatile de la Berlin au pus de-o parte suma de 1,5 miliarde de euro pentru finantarea acestui program, suficient pentru finantarea a 600.000 de masini.

Pana acum, au fost oferite 335.000 de prime de casare. „Daca Guvernul Germaniei nu aproba o injectie de capital in acest program, banii alocati pana acum vor fi epuizati pana la jumatatea lunii aprilie”, a anuntat Asociatia Industriei Auto din Germania (VDA).

Vanzarile de masini noi au crescut cu 21,5% in Germania, ajungand la 277.740 de unitati in februarie, aceeasta fiind si prima luna in care prima de casare a fost valabila.