Comenzile, ajustate în funcţie de factorii sezonieri şi inflaţie, au scăzut cu 1,2% în februarie, comparativ cu luna precedentă, când s-a înregistrat un avans de 0,5%, arată datele publicate marţi de Ministerul Economiei de la Berlin. Este cel mai semnificativ declin din ultimele şase luni. Analiştii se aşteptau la un avans de 0,3%.

Cererea internă a urcat cu 0,9%, în timp ce comenzile externe au scăzut cu 2,7%, cel mai semnificativ declin fiind raportat în zona euro, 3,7%. Datele pentru ianuarie au fost revizuite în creştere, la 0,5%, după ce iniţial se raportase un declin de 0,1%.

Comenzile industriale sunt în scădere, reflectând dificultăţile cu care se confruntă în prezent economia mondială, se arată în comunicatul Ministerului Economiei. Creşterea economiei germane a accelerat în 2015, în linie cu estimările analiştilor şi ale Guvernului de la Berlin, datorită nivelului scăzut record al şomajului, creşterii salariilor, declinului preţului la ţiţei şi a politicii monetare relaxate a Băncii Centrale Europene.

PIB-ul celei mai mari economii europene a crescut anul trecut cu 1,7%, de la 1,6% în 2014, a anunţat recent Oficiul Federal de Statistică (Destatis). Avansul economiei germane în 2015 a fost în linie cu estimările analiştilor şi ale Guvernului de la Berlin. (Sursa: Agerpres)