Germania vrea să dea exemplu în toată Europa. A luat o nouă decizie radicală, în plină pandemie de coronavirus. Autorităţile au făcut deja public totul.

Germania, decizie radicală în privinţa vaccinării

Germania a luat o nouă decizie radicală în plină campanie de vaccinare. Autorităţile au anunţat că sunt capabile să vaccineze contra COVID-19 toţi adolescenţii de peste 12 ani de acum şi până la sfârşitul lunii august, dacă Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) dă undă verde pentru această vârstă.

Acesta a fost anunţul făcut în urmă cu puţin timp de către ministrul Sănătăţii, Jens Spahn, scrie AFP. Guvernul şi regiunile sunt de acord pentru “ca o ofertă de vaccin să poată fi făcută de toţi cei cu vârste de 12-18 ani de acum şi până la finalul lunii august”, a declarat ministrul care se bazează pe o autorizaţie a vaccinului Pfizer/BioNTech din partea EMA pentru grupa de vârstă 12-15 ani în luna iunie.

Americanii au dat deja startul vaccinării tinerilor

Cei de la Agenţia Europeană a Medicamentului şi-a început evaluarea la începutul lunii mai pentru a decide dacă extinde utilizarea vaccinului produs de cele două laboratoare la adolescenţi cu vârste de la 16 ani. Statele Unite au dat undă verde folosirii sale pentru copiii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani.

Niciun vaccin nu a fost administrat până în prezent copiilor care sunt mai puţin expuşi la cazuri severe de boală şi a căror vaccinare nu a reprezentat o prioritate.

Germania a crescut semnificativ ritmul campaniei de vaccinare în ultimele săptămâni, injectând peste un milion de doze în unele zile. Cinci milioane de persoane au fost vaccinate în aprilie, adică mai mult decât în cele trei luni anterioare, a subliniat ministrul, citat de news.ro.