Şefa guvernului de la Berlin ar fi preferat un vot în acest sens în viitorul legislativ, după alegerile parlamentare de la sfârşitul lunii septembrie, pentru ca partidul său conservator, divizat pe această temă, să aibă timp de consultări. 

Însă, după ce a anunţat luni că le va permite membrilor formaţiunii sale politice să voteze liber pe această temă, Partidul Social-Democrat (SPD), partenerul de coaliţie la guvernare, a cerut un vot imediat în Bundestag, care a fost stabilit pentru vineri. 

În ultima sesiune înainte de vacanţa parlamentară, legislatorii vor vota la începutul şedinţei asupra înscrierii pe ordinea de zi a unui proiect de lege pentru legalizarea căsătoriilor pentru toţi. 

Conservatorii Angelei Merkel se opun acestui proiect însă sunt minoritari în Bundestag în faţa celor trei partide de stânga reprezentate, între care şi SPD. 

Dacă va avea loc un vot în acest sens, legea care legalizează căsătoriile între persoane de acelaşi sex, prin care homosexualii vor avea până la sfârşitul anului aceleaşi drepturi matrimoniale cu heterosexualii, cu siguranţă va fi adoptată în condiţiile în care unii membri conservatori sunt favorabili acestei chestiuni şi se adaugă vocilor de stânga. 

Astfel, Germania, care recunoaşte doar parteneriatele civile între persoanele de acelaşi sex, se va alătura celor douăzeci de ţări occidentale, din care 13 în Europa, care au legalizat deja căsătoriile între persoanele de acelaşi sex.
Sursa: Agerpres