Obiectivul Guvernului de la Berlin este ca în anul 2020 un milion de automobile electrice să ruleze pe drumurile din Germania. De asemenea, în ceea ce îi priveşte pe producătorii auto germani, BMW, Mercedes şi Volkswagen produc deja automobile electrice iar Audi şi Porsche au planuri referitoare la producţia unor astfel de automobile.

Şefii celor trei partide din coaliţia aflată la guvernare în Germania au discutat introducerea unor subvenţii pentru cei care cumpără automobile electrice. Guvernul analizează dacă companiile auto ar putea cofinanţa noile subvenţii iar cancelarul Angela Merkel va discuta problema săptămâna viitoare, în cadrul unei întâlniri cu directorii companiilor auto germane, a explicat Horst Seehofer.

Întrebat dacă sprijină acordarea unei subvenţii de până la 5.000 de euro, Seehofer a răspuns: ''Bavaria este favorabilă în special cumpărătorilor de automobile premium''.

Seehofer este premierul landului Bavaria, din sudul Germaniei, unde este şi sediul BMW, cel mai mare producător de automobile de lux din lume.

Un purtător de cuvânt al Ministerul Economiei de la Berlin a afirmat: ''Discuţiile din cadrul Guvernului german sunt constructive. Ne bazăm pe o soluţie adecvată pentru a ne îndeplini obiectivele''.

În 2015, au fost înregistrate pe piaţa germană aproximativ 23.500 automobile electrice şi hibride. Şi Ministrul german al Economiei, Sigmar Gabriel,a declarat recent că vrea să crească numărul punctelor de încărcare a automobilelor electrice şi de asemenea să încurajeze organismele publice să utilizeze automobile electrice.

Solicitările pentru sprijinirea vânzărilor de automobile electrice au crescut la finele anului trecut, după scandalul manipulării emisiilor poluante de către Volkswagen. Atât Sigmar Gabriel cât şi ministrul german al Mediului, Barbara Hendricks, au cerut atunci introducerea unei cote privind automobilele electrice. AGERPRES