Potrivit datelor furnizate vineri de oficiul federal de statistică, cea mai mare economie a Europei a înregistrat un excedent de 8,5 miliarde de euro în perioada ianuarie-iunie 2013, în condiţiile unor venituri de 604,5 miliarde de euro şi unor cheltuieli de 596 miliarde de euro. Este vorba de o performanţă mai bună decât în prima jumătate a anului trecut, când Germania a înregistrat primul excedent bugetar din ultimii trei ani.

Taxele colectate în primul semestru s-au ridicat la 321,4 miliarde de euro, în creştere cu 3,8% faţă de perioada similară a anului trecut, ca urmare a scăderii ratei şomajului. Pe ansamblul anului trecut, Germania a înregistrat un excedent de 0,2% din PIB, spre deosebire de deficitele de peste 3% din PIB înregistrate de mai multe state din zona euro.

De asemenea, oficiul federal de statistică a informat că economia Germaniei a înregistrat o creştere de 0,7% în al doilea trimestru comparativ cu trimestrul precedent. Este vorba de cea mai bună performanţă înregistrată după primele trei luni din 2012. Economia Germaniei a stagnat în primul trimestru al acestui an, fiind urmată de o contracţie cu 0,5% în ultimele trei luni din 2012. AGERPRES