Potrivit cotidianului Bild din Germania, Spania a fost adăugată pe lista țărilor care reprezintă un risc. Creșterea numărului de cazuri de coronavirus în Spania a dus la această decizie. Insula turistică Mallorca este și ea inclusă pe listă.

Surse din cadrul guvernului au declarat pentru Reuters că toată Spania, cu excepţia Insulelor Canare, va fi inclusă pe noua listă a RKI privind „zonele de risc”.

Cei care vin din Spania vor intra în carantină

Ministerul de Externe german a avertizat cu privire la călătoriile turistice în zonele considerate cu risc ridica. Cei care se întorc de acolo vor fi supuși la un test de coronavirus sau vor fi plasați în carantină obligatorie timp de două săptămâni.

Insulele Baleare, în largul coastei de est a Spaniei, includ destinaţii de vacanţă precum Ibiza, printre cele mai populare destinaţii pentru turiştii din nordul Europei.

Guvernul german consideră regiunile din Uniunea Europeană zone de risc în momentul în care numărul infecţiilor cu noul coronavirus depăşeşte 50 de cazuri la 100.000 de persoane pe parcursul a şapte zile.

Situația nu este deloc bună în Spania

Spania a comunicat luni o medie de 4.923 de noi cazuri zilnice în ultimele şapte zile, adică mai mult decât Franţa, Regatul Unit, Germania şi Italia împreună.

Cu 323.000 de cazuri, este prima ţară din Europa Occidentală, a 11-a din lume şi îşi devansează mult vecinii cu 108 de cazuri la 100.000 de locuitori faţă de 28 în Franţa, 18 în Regatul Unit, 13 în Germania şi 8 în Italia.

Multe ţări europene impun carantina celor care revin din Spania.