Soros a făcut recent o serie de pariuri bearish, vânzând acțiuni și pariind pe aur. Investitorul american, care se află pe locul al doilea pe lista celor mai de succes manageri de fonduri de risc din toate timpurile, a vorbit public despre preocupările sale în ce priveşte economia mondială.

El a spus recent că sistemul financiar din China, "seamănă chiar acum în mod straniu cu ceea ce s-a întâmplat în timpul crizei financiare din SUA în 2007-08."

Iar la Davos la începutul anului, George Soros a spus că lumea se îndreaptă spre ceva ce nu știe cum să se ocupe și că el a pariat împotriva monedelor asiatice și a economiilor legate de mărfuri.

Mai târziu, China l-a avertizat pe Soros să nu pornească la război cu moneda sa.

George Soros a făcut în urma cu ceva vreme un pas înapoi, iar întoarcerea sa în lumea investiţiilor marchează o schimbare de direcție.

Scott Bessent a fost investitor de top la Soros Fund Management, dar a plecat anul trecut pentru a-şi lansa propriul său fond, Key Square Group. În luna Ianuarie, Soros Fund Management l-a numit Ted Burdick ca nou şef de investiții.