Liderul partidului AUR, George Simion, a încercat să se întâlnească cu fermierii și transportatorii din județul Constanța, dar a fost nevoit să părăsească protestul, fiind huiduit și criticat de către participanți.

George Simion, primit cu huiduieli la protestul transportatorilor de la Constanța

Potrivit informațiilor furnizate de Antena 3 CNN, Simion a susținut că a venit pentru a asculta revendicările protestatarilor, considerându-le o datorie a sa în calitate de parlamentar.

Cu toate acestea, unul dintre participanții la protest i-a transmis lui George Simion că nu are ce căuta în Constanța și l-a îndemnat să se întoarcă „la hoții voștri” de la București.

„Nu aveţi ce căuta în Constanţa, aici. Acolo, la hoţii voştri să vă duceţi”, îi zice protestatarul lui Simion.

Apoi, acesta se înfurie pe șoferul mașinii lui Simion, care nu mai voia să plece.

„Ce te uiţi la mine, aşa, cu ochii ăia beliţi? Hai, taie-o cu hoţii tăi cu tot”, e mesajul pe care protestatarul i l-a transmis șoferului lui George Simion.

Liderul AUR nu a avut parte de o primire favorabilă nici la protestul din București, desfășurat cu câteva zile în urmă, unde a fost huiduit alături de senatoarea Diana Șoșoacă.

Vineri dimineața, pe șoseaua de centură, protestatarii erau cu utilaje la Chiajna. Aici și-au făcut apariția senatoarea Diana Șoșoacă și liderul AUR George Simion, dar au fost huiduiți.

Simion solicită convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare

Pe de altă parte, George Simion a solicitat convocarea de urgență a Birourilor permanente ale Camerei Deputaților și Senatului, propunând organizarea unei sesiuni extraordinare pentru a dezbate proiecte de lege referitoare la transportatori și agricultori.

Simion a subliniat importanța aducerii acestor proiecte pe agenda celor două camere, menționând că sunt cinci propuneri legislative care merită dezbătute în fața opiniei publice și a protestatarilor din diverse zone ale țării, precum Constanța, Suceava și Dolj.

„Solicit întrunirea de urgenţă a Birourilor permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru o sesiune extraordinară în care să fie puse pe ordinea de zi a celor două Camere proiectele de lege cu privire la transportatori şi agricultori.

Avem cinci proiecte de lege care pot fi puse pe ordinea de zi, iar colegii mei pregătesc hârtia către Biroul permanent al Camerei Deputaţilor cu ordinea de zi. (…) Sunt proiecte de lege, unele aparţin AUR, altele partidelor din actuala coaliţie, care trebuie dezbătute de faţă cu românii şi în faţa protestatarilor care ies pe centura Bucureştiului, în Constanţa, la Suceava, în Dolj şi în alte judeţe ale ţării”, a afirmat Simion, potrivit unui comunicat de presă al partidului.

George Simion a menţionat că îşi doreşte ca doleanţele celor două categorii profesionale, cele 12 puncte dorite de transportatori şi 40 de agricultori, să ajungă pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor şi Senatului „cât de repede posibil”.

La rândul său, senatorul Claudiu Târziu, preşedintele Consiliului Naţional de Conducere al AUR, a criticat modul în care Guvernul Ciolacu a reacţionat până acum la protestele din transporturi şi agricultură.