Într-o postare pe pagina personală de Facebook, Clotilde Armand s-a declarat surprinsă de decizia privind numirea lui Nicolaie în funcția de secretar de stat în Ministerul Digitalizării.

Aceasta preciza că el este un apropiat al lui Sebastian Ghiță, recomandându-i premierului să revizuiască această numire, în contextul în care noul secretar de stat nu are nicio competență în acest domeniu.

„Am aflat surprinsă despre recenta decizie a premierului de numire în funcția de secretar de stat la Ministerul Digitalizării – un acționar al firmei Euromedia Group, firmă controlată de Sebastian Ghiță și consilier general la PMB.

Dle. prim-ministru, dle. ministru… sper să revizuiți această numire. Ce competențe are respectivul în domeniul Digitalizării: Asesoft sau Team Net?!”, a scri Clotilde Armand pe Facebook.

Răspunsul lui George Nicolaie pentru Clotilde Armand

În acest context, contactat de hotnews.ro, George Nicolaie a precizat că ”atacurile doamnei Clotilde Armand, colega noastră de Coaliție, la adresa premierului Cîțu și a PNL sunt inadecvate unei relații de parteneriat”.

Totodată, el a mai precizat că nu îl cunoaște pe Sebastian Ghiță, cel de care vorbește Clotilde Armand, precizând că în ultimul an i-a făcut campanie și Simonei Spătaru, colega de partid acesteia.

Noul secretar de stat a mai adăugat că nu înțelege de unde vine această poziție a edilului, iar referitor la poziția din ca ALPAB, Nicolaie a declarat că nu este și nu a fost niciodată membru, adăugând că nici nu va putea fi, având în vedere funcția.

„Nu înțeleg de unde această poziție a dnei primar, nu-l cunosc pe Sebastian Ghiță și nu l-am văzut niciodată. Atacurile doamnei Clotilde Armand, colega noastră de Coaliție, la adresa premierului Cîțu și a PNL sunt inadecvate unei relații de parteneriat.

În ceea ce privește poziția de membru în CA ALPAB, nu sunt si nu am fost membru al consiliului de administrație ALPAB și nici nu aș putea fi, nici un consilier general nu poate fi, pentru că este o funcție incompatibilă cu aceea de consilier general”, a declarat miercuri pentru HotNews.ro George Nicolaie, noul secretar de stat numit la Digitalizare.

La rândul său, ministrul Ciprian Teleman a reacționat și el pe Facebook. Potrivit acestuia, numirea lui George Nicolaie este responsabilitatea PNL, iar liberalii sunt cei care trebuie să ofere explicații în acest sens.

”Numirea domnului George Nicolaie ca Secretar de Stat la MCID, conform acordului asupra coaliţiei de guvernare, este responsabilitatea PNL. Cu privire la informaţiile apărute în spaţiul public privitoare la noul Secretar de Stat, PNL ar trebui să ofere publicului explicaţiile necesare cu privire la decizia luată.

După nouă luni de zile, ADR nu are încă un Preşedinte numit, al doilea post de Secretar de Stat care îi revine PNL este în continuare neocupat. În ceea ce mă priveşte, vă asigur că la MCID proiectele se vor desfăşura în condiţii de transparenţă şi integritate. Delegarea atribuţiilor către secretarii de stat îi revine ministrului”, a scris, la rândul său, pe Facebook, ministrul Ciprian Teleman.