Mircea Geoană, candidatul PSD pentru funcţia de preşedinte al României, aafirmat sâmbătă, la Adâncata în judeţul Suceava, că satul românesc este „principalul şi singurul motor de ieşire din criză”. 

„A venit timpul ca oamenii politici, specialiştii, oamenii de afaceri să acţioneze pentru a  avea mâncare românească pe mesele românilor şi mâncare românească pe mesele occidentalilor. Putem să ţinem pe mâncare şi băutură 80 de milioane de oameni şi noi importăm 70 la sută”, a declarat Geoană, care este şi preşedinte al Senatului. 

El a mai spus că investiţiile realizate în mediul rural sunt o şansă pentru dezvoltare şi reprezintă o condiţie indispensabilă pentru ieşirea din criză.În acest context, Geoană, care este şi preşedintele Senatului. 

Geoană a dat ca exemplu Polonia, care nu a cunoscut recesiunea în actuala criză mondială, arătând că, pe lângă stabilitatea politică, ea a avut piaţă pentru produsele sale, atât internă, cât şi pentru export, ca urmare a subvenţiilor acordate agricultorilor şi a sprijinului guvernamental.