Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, luni seară, după reuniunea CExN, că decizia social-democraţilor este de a merge în continuare cu majoritatea parlamentară constituită şi că este exclusă orice formă de colaborare cu PDL.

Geoană a precizat că este o decizie unanimă a CExN de a merge în continuare cu majoritatea parlamentară constituită.

„Excludem orice formă de colaborare cu PDL”, a spus Geoană, opinând că acesta este un partid complet dependent de preşedintele Traian Băsescu şi care arată că este incapabil să respecte regula democratică minimă.

Liderul PSD a menţionat că vor fi continuate contactele cu cei din majoritatea parlamentară constitută pentru a se prezenta o poziţie consolidată.

El a afirmat că PSD va continua contactele cu UDMR, PNL şi grupul minorităţilor, în scopul menţinerii majorităţii parlamentare create pentru susţinerea lui Klaus Iohannis pentru funcţia de premier.

Geoană nu a mai avansat numele lui Iohannis drept coagulant al acestei majorităţi şi nici nu a expus un alt obiectiv comun, chiar dacă a menţionat că este „bazată pe încredere” şi „pe un proiect comun”.

„Excludem orice formă de colaboare cu PDL, un partid care este complet dependent de actualul preşedinte şi care, prin acţiunea pe care a avut-o în organizarea alegerilor, arată încă o dată că este incapabil să respecte regula democratică minimă pentru un stat de drept”, a mai spus Geoană.

A anunţat că va contesta alegerile

Geoană, a anunţat şi decizia partidului de a contesta alegerile la Curtea Consituţională şi la Biroul Electoral Central, vorbind despre fraudarea votului şi despre faptul că Traian Băsescu i-a „furat” mandatul de preşedinte.

El a spus că se pare că suspiciunile privind fraudarea alegerilor sunt întemeiate şi a acuzat proasta organizare a alegerilor. Geoană a mai afirmat CEx al PSD a decis în unanimitate contestarea alegerilor la CC, urmând ca la BEC să fie depuse dovezile de fraudare.

SURSA:Mediafax