Al treilea asigurator european a încheiat marţi vânzarea BSI către BTG Pactual pentru 1,24 miliarde de franci elveţieni (1,29 miliarde de dolari). 
'Vânzarea BSI completează strategia Generali de a se concentra pe afacerile de bază din asigurări şi îmbunătăţirea nivelului capitalului', se arată într-o declaraţie a grupului italian. 

Tranzacţia a majorat rata solvabilităţii Solvency I cu opt puncte procentuale, la 164%, şi rata de solvabilitate economică pro-forma tot cu opt puncte procentuale, la 200%, la 30 iunie 2015. 

Recent, Generali şi-a anunţat intenţia de a se concentra pe creşterea fluxului de numerar şi întărirea bazei de capital în următorii patru ani, ceea ce îi va permite să crească sumele alocate pentru plata dividendelor. Grupul italian intenţionează să plătească dividende cumulate de peste cinci miliarde de euro până la finele lui 2018, comparativ cu dividendele de 930 milioane de euro acordate anul trecut. De asemenea, fluxul net de numerar pentru următorii patru ani este estimat la peste şapte miliarde de euro, comparativ cu 1,2 miliarde de euro în 2014. 

Generali PPF Holding, un joint-venture între Assicurazioni Generali (51%) şi PPF Group (49%), este prezent şi pe piaţa din România. 

AGERPRES