Gebrüder Weiss, cea mai veche companie de transport și logistică din Austria, a intrat pe piaţa românească în anul 1994, iar din 2007 operează la Cluj oferind servicii de transport rutier- domestic şi international (în regim de camioane complete şi parţiale), transport maritim şi aerian. Din 2011 la Cluj a fost inaugurat şi un terminal de cross docking care a permis extinderea si îmbunătăţirea calităţii serviciilor oferite prin reducerea  timpului de tranzit şi prin creşterea flexibilităţii în distribuţia naţională.

Doi ani mai târziu, filiala s-a relocat într-un depozit de 350 mp, situat în Parcul Logistic Transilvania Construcţii. De anul trecut, Gebruder Weiss Cluj oferă soluţii logistice complexe  într-un sediu nou, având  o suprafaţă de 2.000 mp, situat în acelasi parc logistic. În acest moment , filiala Cluj deserveşte şapte judeţe: Cluj, Bistriţa Năsăud, Maramureş, Satu Mare, Sălaj, Mureş şi Harghita.

“Anul 2014 a avut un trend ascendent pentru GW Cluj, fiind un an important în consolidarea poziţiei pe piaţă de referinţă, atragerea de noi clienţi, sporirea încrederii în calitate de furnizor de servicii, partener şi angajator. În acelaşi timp, a fost şi un an plin de noi provocări datorită presiunii concurenţei în acest domeniu şi a cerinţelor complexe ale clienţilor noştri, lucru care ne-a motivat să dezvoltăm departamentele existente şi să înfiinţăm altul nou. A fost primul an în care filiala noastră a avut un program de internship, program finalizat cu succes prin completarea echipei cu persoane crescute în spiritul şi valorile acestei companii”, a declarat Andreea Covalcic, branch managerul filialei Cluj.

Dezvoltare pe toate direcţiile

Pentru anul acesta compania şi-a propus dezvoltarea serviciilor de logistică prin atragerea de clienţi noi, creşterea colaborării cu cei existenţi şi implementarea sistemului informatic de monitorizare stocuri (ELK), precum şi creşterea cunoştintelor şi a expertizei în trafic internaţional.“Datorită dezvoltării continue a acestei companii, a creşterii exponenţiale a numărului de angajaţi şi implicit a procedurilor interne, atenţia noastră trebuie să fie îndreptată către integrarea membrilor noi în echipa deja formată, pentru a putea funcţiona ca un tot unitar şi pentru a ajunge la rezultate extraordinare”, precizează Covalcic. Gebruder Weiss Cluj are o echipa formată din 21 de persoane, până la finalul anului preconizând o creştere a numărului de angajaţi datorită ritmului pozitiv de dezvoltare.

În acest moment, pe piaţa serviciilor de logistică şi transport există jucători importanţi care au acumulat experienţă în ultimii ani şi s-au adaptat rigorilor domeniului, fapt care a determinat creşterea gradului de competitivitate. Gebrüder Weiss Cluj se adresează industriei materialelor de construcţii, având deja în portofoliu nume importante din domeniu, urmate de FMCG, automotive, echipamente birotica şi IT. “Consider că ceea ce ne diferenţiază de concurenţă sunt standardele înalte de calitate şi formarea unei echipe de profesionişti, motivaţi, competenţi, orientaţi spre clienţi şi inovaţie”, a adăugat Covalcic.

Gebrüder Weiss Cluj oferă solutii logistice de depozitare, transport intern, camioane complete şi parţiale şi distribuţie naţională. Distribuţia se realizează cu timp de tranzit 24-48 ore, prin filialele GW din: Bucureşti, Arad, Cluj, Sibiu, Craiova şi Bacău (flota de camioane a reţelei de distribuţie GW România,  este dotată cu lift hidraulic şi transpaletă). Transportul internaţional se realizează în regim de camioane complete şi grupaj spre/dinspre orice destinaţie, în regim ambiental cât și în regim de temperatură controlată.

Gebrüder Weiss, cea mai veche companie de transport și logistică din Austria, a fost una dintre companiile ce au considerat poziția României ca fiind strategică pentru pătrunderea și dezvoltarea în zona central-vestică a Europei. Cu peste 6.000 de angajaţi, 150 de puncte de lucru proprii şi o cifră de afaceri anuală de 1,24 miliarde euro (2014), Gebrüder Weiss se numără printre companiile de top din domeniul transporturilor şi logisticii din Europa.


Te-ar putea interesa și: