De cele mai multe ori, defectele si calitatile care ni se atribuie de catre cei din jur au ca punct de plecare modul i care ne prezentam i fata lor. Din fericire, o data ce am constientizat acest lucru, nu ne ramine decit sa apelam la nenumaratele mijloace pe care le avem la idemina pentru a comunica cu exactitate si claritate ceea ce dorim sa transmitem.
Nu trebuie sa uitam ca geanta, poseta, servieta sau mapa, accesorii indispensabile, fara de care nu ne putem imagina nici o deplasare i afara locuintei, divulga privitorilor statutul social al purtatorului, gusturile sale, calitatea vietii sociale si profesionale, pozitia ierarhica si chiar dimensiunea resurselor financiare. Altfel spus, stilul de viata pe care-l are.
Un adevarat om de afaceri, i permanenta i ton cu epoca sa, trebuie sa arate si sa se comporte impecabil. Pentru el, geanta trebuie sa joace rolul unei secretare inteligente si eficiente. Dosare confidentiale, laptop, telefon, carti de vizita, acte personale – toate acestea isi au locul lor bine stabilit, i compartimente speciale, extrem de bine organizate. O astfel de geanta ultramoderna, un adevarat minibirou i miscare, ne pretuieste timpul si ne ajuta sa fim rapizi si eficienti.
Piata marochinariei este invadata de marci locale sau din import, singura dificultate pentru cumparator constind i realizarea unei selectii obiective.
Va prezentam citeva modele realizate de firme renumite. Eleganta si bun-gust, acestea sunt cuvintele-cheie care trebuie sa va ghideze alegerea.     

Genti marca Delsey, import Franta, confectionate din sinertex, un material elastic utilizat i exclusivitate de renumita firma. O servieta ultramoderna, cu carcase-pilot si una, doua sau trei guseuri i care pot fi depozitate documentele. Preturi aproximative: 2.300.000 – 5.600.000 lei.
Se comercializeaza i magazinele
Ina Center din Bucuresti si din tara.

Genti marca Dada, confectionate din piele naturala importata din Anglia si Italia, cu accesorii metalice aduse din Italia.
Preturi aproximative: 1.700.000 – 2.300.000 lei.
Se comercializeaza i magazinul Dada din Bucuresti.

Genti marca Ami Design, confectionate din piele naturala importata din Italia. L?inind cont de faptul ca femeile de afaceri transporta mai putina documentatie, geanta de dama are dimensiunile reduse cu doi cm fata de cea barbateasca si are doua compartimente i loc de trei. Sunt isa foarte multe femei care prefera
modelul destinat barbatilor. Pret aproximativ: 1. 600.000 – 1.800.000 lei.
Produsele se comercializeaza i magazinul Ami din Bucuresti,
la Mall, Castel si i magazine de specialitate din marile orase.

Genti marca Dacoma, confectionate din piele
naturala importata din Franta. La cerere, se pot personaliza cu numele companiei sau al persoanei care urmeaza sa o utilizeze. Neatractive si depasite, gentile – diplomat pentru femei au fost ilocuite cu modele mult mai feminine, dar functionale. Preturi aproximative: 100 – 200 USD (i lei, la cursul zilei). Se comercializeaza direct din showroom-ul firmei si din magazinul Levintza – Dacoma din Bucuresti.