Nuclearelectrica, operatorul centralei nucleare de la Cernavodă, va semna marţi cu grupul american General Electric (GE) un contract în valoare de până la 146 milioane dolari pentru mentenanţa reactoarelor 1 şi 2, a declarat pentru Mediafax directorul general al companiei, Pompiliu Budulan.

„Valoarea minimă a contractului va fi de 90 milioane dolari, iar cea maximă de 146 milioane dolari, pentru că anual va intra în revizie câte un grup nuclear, iar costurile pot să varieze. Acest acord va fi încheiat pentru opt ani”, a spus Budulan.

Contractul va fi semnat la Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, în prezenţa ministrului de resort, Adriean Videanu, şi a ambasadorului Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Mark Gitenstein.

Nuclearelectrica, deţinută de stat, prin Ministerul Economiei, asigură anual, cu două reactoare care cumulează o putere de 1.400 MW, aproximativ 18% din necesarul de electricitate la nivel naţional, fiind al doilea producător de energie, după Hidroelectrica.

SURSA:Mediafax