General Electric şi Vivendi au ajuns la un acord privind încheierea tranzacţiei prin care GE va achiziţiona pachetul de 20% dintre acţiuni pe care Vivendi le deţine în cadrul NBC Universal pentru 5,8 miliarde de dolari.

Această informaţie a fost dată publicităţii de o sursă familiarizată cu afacerea, acţiune care deschide calea către joint venture-ul cu GE propus de Comcast.

Acordul a fost încheiat la finele unei întâlniri între Jeffrey Immelt, Chief Executive al GE, şi Jean-Bernard Levy, CEO Vivendi, care a avut loc la Paris săptămâna trecută şi în cadrul căreia cele două părţi au făcut progrese în ceea ce priveşte negocierile.

GE şi Comcast au refuzat să facă orice fel de comentarii pe această temă, în timp ce purtătorul de cuvânt al Vivendi nu a putut fi contactat.

Vivendi şi-a supraevaluat pachetul de 20% de acţiuni

Vivendi şi-a evaluat iniţial pachetul de 20% de acţiuni deţinut în cadrul NBC Universal, achiziţionat în 2004, la 6,1 miliarde de dolari, potrivit unor surse citate, luna trecută. În pofida acestei evaluări, GE, care deţine 80% din companie, a oferit pentru pachetul de acţiuni deţinut de Vivendi 5,6 miliarde de dolari în urmă cu zece zile.

Negocierile dintre Vivendi şi GE au ţinut pe loc planul Comcast de a forma un joint venture cu GE prin achiziţionarea pachetului majoritar de acţiuni în cadrul NBC Universal, în ceea ce ar fi reprezentat cea mai mare afacere media a anului. Cele două companii au evaluat NBC Universal la circa 30 de miliarde de dolari.

În cadrul acordului propus, NBC Universal ar urma să aibă 51% dintre acţiunile Comcast, în timp ce restul de 49% dintre acţiuni urmează să rămână în posesia GE. Pentru ca această afacere să poată fi încheiată, GE trebuie să preia mai întâi acţiunile deţinute de Vivendi.

SURSA: Mediafax