Compania petrolieră NIS Petrol, divizia din Serbia a gigantului rus Gazprom Neft, este prezentă şi pe piaţa din România unde deţine 15 staţii de distribuţie a carburanţilor.

Ivan Kostadinov a precizat că în prezent NIS Petrol Bulgaria are 35 de benzinării pe care le-a cumpărat sau închiriat de la competitori iar construcţia noilor benzinării va creşte reţeaua totală de staţii de alimentare la 55 de unităţi. Kostadinov a precizat că locaţiile prioritare pentru noile benzinării sunt noile secţiuni din autostrada Trakia precum şi drumuri cu un trafic mare de la ieşirea din Sofia şi marile oraşe.

În prezent, NIS Petrol Bulgaria controlează o cotă de 2,5% din piaţa de distribuţie a combustibililor din Bulgaria dar intenţionează să ajungă la o cotă de 10%.

În România, compania petrolieră NIS Petrol, divizia din Serbia a gigantului rus Gazprom Neft, vrea să ajungă la o cotă de 10% pe piaţa benzinăriilor din România după anul 2015 şi analizează orice posibilitate pentru a atinge această ţintă, inclusiv achiziţia de staţii deja existente, a declarat în primăvară Ileana Sorina Bălţatu, director executiv al companiei.

AGERPRES