Compania de gaze naturale Gaprom si-a revizuit in crestere estimarile privind veniturile provenite din export pentru anul in curs si mizeaza pe vanzari de pana la 65 miliarde de dolari. Compania estimeaza o scumpire puternica a gazelor naturale in cel de-al patrulea trimestru pe piata din Europa.

Alexander Medvedev, directorul executiv adjunct al Gazprom, si-a exprimat increderea ca pana la finele anului va fi facuta o tranzactie de schimb de active cu BP si TNK-BP.

Medvedev a mai adaugat ca vanzarile companiei ar putea depasi 65 miliarde de dolari, fata de estimarile anterioare de 64 miliarde de dolari si profitul net de 39,5 miliarde de dolari in 2007.

Oficialul Gazprom apreciaza, de asemenea, ca pretul gazelor naturale va ajunge pe piata europeana pana la 500 dolari/1.000 de metri cubi pana la finele anului in curs.

Gazprom, compania controlata de stat, spera sa isi majoreze cota pe piata din Europa la 33% pana in 2015, de la 25% in acest moment, bazandu-se pe importul de gaze naturale din Asia Centrala.

Sursa: Xinhua