Potrivit unei rezoluţii adoptate de consiliul director al grupului Gazprom, subsidiara Gazprom Germany va vinde către grupul mamă Gazprom cele 205.990 acţiuni, cu o valoare nominală de 100 de euro fiecare, pe care le deţine la compania olandeză South Stream Transport B.V.

Compania South Stream Transport B.V. este un joint venture internaţional responsabil de construcţia secţiunii submarine a gazoductului South Stream. Acţionarii South Stream Transport sunt Gazprom (Rusia), EDF (Franţa), Wintershall (Germania) şi Eni (Italia).

Gazoductul South Stream ar urma să se întindă pe o lungime 2.446 km, dintre care 900 km prin Marea Neagră. Capacitatea proiectată a conductei este de 63 de miliarde de metri cubi de gaze pe an.

La începutul acestei luni, consorţiul responsabil de proiectul South Stream a anunţat că în toamna acestui an intenţionează să înceapă amplaseze pe fundul Mării Negre primele ţevi din viitoarea conductă. Aceasta după ce grupul rus Gazprom a semnat un contract în valoare de două miliarde de euro cu compania italiană de servicii petroliere Saipem privind construirea primei conducte din gazoductul South Stream.
Sursa: Agerpres