Consilierii nu-l lasa pe Funar in Brazilia
Gheorghe Funar a fost la un pas de a redescoperi Brazilia. Primarul municipiului Cluj-Napoca a dorit foarte mult sa realizeze infratirea orasului pe care-l pastoreste cu, nici mai mult, nici mai putin, cel mai mare si mai industrializat oras al Braziliei: Sao Paulo. Probabil ca exista oarecare legaturi de suflet intre Bulevardul Paulista si Bulevardul Avram Iancu. Dar consilierii locali i-au refuzat lui Gheorghe Funar bucuria de a oferi tricolorul omologului de peste ocean. si, implicit, posibilitatea unei calatorii „la nivel inalt”, pe urmele portughezului Pedro Alvarez Cabral (descoperitorul Braziliei).

Adevaratii sefi ai Politiei romane
Aglomeratie mare in jurul stadionului Lia Manoliu dupa terminarea meciului dintre Dinamo Bucuresti si Polonia Varsovia. Limuzinele care fusesera parcate in jurul tribunei oficiale isi faceau cu greu loc printre lumea care se intorcea de la meci. Cativa agenti de circulatie fluierau si dadeau de zor din maini, incercand sa fluidizeze traficul. Printre masini se strecura si un superb BMW negru, decapotabil. Inauntru, daca te uitai cu mare atentie, vedeai patru persoane care se confundau foarte usor cu intunericul. Lanturile si ghiulurile de aur ii faceau insa vizibili pe pasageri. Cand au ajuns in dreptul agentului de circulatie de la poarta parcului, unul dintre distinsii domni de pe bancheta din spate i s-a adresat politicos omului legii: „Ba, ia vino-n-coa!”. Politistul a sarit imediat si s-a apropiat respectuos de portiera masinii. Cel care-l chemase i-a dat ceva care semana foarte, foarte bine cu o bancnota americana. Politistul a luat hartia, a multumit umil si a reinceput sa fluiere si sa dea din maini. Dar parca era mai vesel ca inainte.

Ministerul Finantelor se grabeste incet
Functionarii Ministerului Finantelor ar putea sa aiba surpriza ca, o data cu intrarea in vigoare a Legii imozitului pe venitul global, sa fie asaltati la ghisee de intrebarile contribuabililor. Tocmai pentru a se preintampina asemenea lucruri, se afla in derulare o campanie de promovare a legii, sustinuta cu un milion USD de catre UE. De derularea acesteia se ocupa compania germana de PR Media Consulta. Angajatii acesteia ar dori insa ca oamenii din MF sa arate o disponibilitate mai mare in a furniza si aviza informatiile necesare transmiterii catre public. Pana acum, campania s-a limitat la tiparirea catorva brosuri sau publicarea unor inserate, insa din toamna campania ar trebui sa devina mult mai agresiva, in special prin intermediul implicarii masive a mass-media.

Agentii de turism sunt pudici
Croatia a devenit tot mai tentanta pentru turistii romani, mai ales pentru grupuri. Una dintre statiunile de aici are un nume mai greu de pronuntat in public, in limba romana. Operatorii obisnuiesc
sa-i spuna „Pola”, desi adevaratul nume se scrie cu „U”, nu cu „O”. Echipa de la Playboy a petrecut cateva zile acolo, considerand-o o statiune excelenta. De altfel, preturile tenteaza foarte mult. Un apartament de sase persoane poate fi inchiriat cu 180 DM/noapte (aproximativ 1.860.000 lei). Pentru un grup de sase, revine cam 300.000 lei/persoana/noapte. Apartamentul dispune de o bucatarie cu frigider, cuptor – tot tacamul. Nu are insa aer conditionat si nici TV. Agentiile au vandut foarte bine cazarea in astfel de apartamente, cu toate ca nu fac parte din reteaua turistica: functioneaza in regim de inchiriere (imobiliar). Grupurile prefera inchirierea de apartamente si gospodarirea pentru mese, mai ales ca drumul il strabat, de obicei, cu autoturismul.
Altfel, agentiile pot asigura si curse charter. Singura problema in prezentarea ofertelor pentru statiunea cu nume potrivit pentru Playboy ramane chiar numele ei.

Doamnelor din lumea buna le place ruleta
De cateva luni, Casino Palace – Casa Vernescu gazduieste prezente feminine de exceptie. Este vorba de Queens Club, un loc intim si select in care doamnele din lumea buna, care au timp disponibil, dar si dare de mana, se simt ca niste regine. Membrele clubului beneficiaza de salonul privat VIP, unde isi incearca norocul la ruleta si Black Jack, departe de priviri indiscrete, intr-o atmosfera ce aminteste de seratele mondene din secolul trecut si de mirajul irezistibil al Las Vegas-ului.

Pruteanu revine la prima dragoste
Senatorul George Pruteanu va reveni, cu siguranta, pe micul ecran, cu emisiunea „Doar o vorba sat-i mai spun”. Postul de televiziune care-i ofera spatiu de emisie este Tele 7 abc. De fapt, la aceasta televiziune a fost lansata cu succes emisiunea lui Pruteanu, in urma cu cinci ani. Senatorul, care se pregateste sa candideze in toamna pe listele PDSR din Constanta, a purtat mai multe discutii cu sefii de la Tele 7 abc, in urma carora s-au stabilit datele contractului de colaborare.