"Cei 100 de expozanţi prezenţi la ediţia din acest an, a 23-a, vin cu oferte speciale, cu reduceri chiar şi de 5.000 de euro. De asemenea, vizitatorii au posibilitatea de a încheia rate direct la dezvoltatori", a spus ea.

Potrivit lui Bercea, printre oferte se află garsoniere de 17.000 de euro şi apartamente cu două camere la preţul de 26.000 de euro.

"La polul opus, avem un penthouse în valoare de 1,3 milioane de euro, care este cel mai scump imobil scos la vânzare în cadrul târgului, precum şi apartamente cu 500.000 de euro. Majoritatea pieţei imobiliare se mişcă datorită programului Prima Casă, însă în ultimul timp a crescut şi cererea pe segmentul de lux", a mai afirmat Bercea.

În acest an vor fi predate peste 1.000 de locuinţe din segmentul premium. Cea mai mare parte a acestora, aproximativ 750 de unităţi, vor fi în zone ultracentrale, precum Dorobanţi şi Floreasca-Barbu Văcărescu.

Potrivit Cristinei Bercea, la mare căutare sunt în această perioadă apartamentele din Valea Prahovei, dar şi cele de pe litoral.

"Ca noutate, anul acesta avem o ofertă de "time-sharing": pentru 4.500 de euro, eşti proprietar periodic al unui apartament pe litoral, cu vedere la mare", a continuat ea.

Potrivit unui comunicat al organizatorilor, dinamica pieţei imobiliare s-a schimbat odată cu incertitudinea creată de L;egea 'dării în plată', astfel că cererile din segmentul rezidenţial s-au dublat faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, iar tinerii şi familiile se grăbesc să semneze actele pentru o locuinţă. Astfel că 70% din ofertele din acest an de la târg se încadrează în programul Prima Casă.

Jucătorii din sectorul real-estate şi domeniile conexe susţin că ultimul an a fost cel mai bun an, din 2008 încoace.

'În primele trei luni ale lui 2016, numărul vizitatorilor a urcat cu aproape 15% faţă de perioada similară a anului trecut. Totodată, se observă o creştere semnificativă a căutărilor privind apartamentele cu trei camere (18%). Putem afirma, cu siguranţă, că începutul lui 2016 este cel mai bun început de an de la startul crizei', declară Bogdan Severin, director de vânzări IMOPEDIA.ro, citat în comunicat.

Aproximativ 3.200 de locuinţe vor fi finalizate în acest an în zona de nord a Bucureştiului, potrivit unui studiu realizat de către Coldwell Banker Affiliates of Romania. "Cea mai mare pondere a acestor locuinţe, 66% (aproximativ 2.200 de unităţi), este reprezentată de locuinţe destinate clasei medii, amplasate în zone precum Aviaţiei şi Băneasa în timp ce aproximativ 25%, adică peste 700 de unităţi, sunt locuinţe premium şi de lux, amplasate în zone precum Dorobanţi, Herăstrău sau Barbu Văcărescu', afirmă Alexandru Pricop, managing partner în cadrul Coldwell Banker Affiliates of Romania.

În timp ce zona de nord a Capitalei a revenit în atenţia constructorilor de locuinţe, sudul Bucureştiului îşi continuă extinderea fulminantă. 'Numărul de tranzacţii imobiliare realizate în ultimele 4 luni în zona de sud a capitalei s-a dublat faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar în momentul de faţă în peste 30% din ansamblurile rezidenţiale reprezentate de SudRezidenţial.ro clienţii se înscriu pe listă de aşteptare pentru a cumpăra o locuinţă', a spus, la rândul său, Cătălin Grigore, General Manager SudRezidential.ro. Târgul Naţional Imobiliar are loc în perioada 15-17 aprilie, la Palatul Parlamentului. AGERPRES