Garmin International a lansat website-ul Dezvoltatorilor Garmin, o zona dedicata dezvoltatorilor de software si providerilor de continut care pune la dispozitie atat resurse gratuite cat si licentiate si o biblioteca Application Programming Interfaces (APIs) care ofera produsele Garmin Communicator Plugin, MotionBased Web Services, Content Toolkit, Garmin PeerPoint Messaging System, Garmin LBS Toolkit si Fleet Management Interface.  Prin intermediul noului website Garmin, dezvoltatorii vor putea instala tehnologiile in interiorul paginilor de Internet si vor putea comunica mai usor cu dispozitivele Garmin. 

Garmin Communicator Plugin API este un plugin browser si un cod suport JavaScript care permite dezvoltatorilor sa transfere date locale, cum ar fi waypoints, tracklog-uri, harti si puncte de interes (POIs) catre si de la paginile de Internet si dispozitivele Garmin. De asemenea disponibil in Garmin Developer este Content Toolkit, care permite dezvoltatorilor sa compileze puncte de interes securizate pentru dispozitivele GPS Garmin.  

Cu ajutorul produsului PeerPoint Messaging System, dezvoltatorii au acces la formatul mesajului de locatie Garmin si pot trimite informatiile precise privind latitudinea si longitudinea catre telefoane pe care ruleaza aplicatia Garmin Mobile XT. Disponibile pentru smartphone-uri, Garmin Mobile Smartphone SDKs ofera aplicatii mobile care functioneaza pe dispozitivele Windows Mobile sau Palm OS cu acces la informatiile GPS, harti interactive si rute inteligente care tin cont inclusive de conditiile de trafic.  

Solutia Garmin Location-Based Services (LBS) Toolkit permite dezvoltatorilor sa adauge servicii bazate pe locatii oricarui telefon mobil cu aplicatie Java. Interfata Garmin Fleet Management permite o urmarire a flotei, mesagerie, expediere si navigare direct pe dispozitivele de navigare portabile Garmin, cum ar fi StreetPilot, seriile nüvi si zümoGarmin. Compania pune la dispozitie de asemenea MotionBased Web Services API, solutie va permite companiilor sa stocheze, sa manipuleze si sa afiseze date GPS Garmin cu un efort de dezvoltare minim.

 

Sursa: Capital 27 Iunie 2007 

Te-ar putea interesa și: