Prefectul Sibiului, Adela Muntean a discutat cu toți factorii implicaţi în gestionarea urşilor la sediul instituţiei, pentru a găsi rezolvare în cazul urşilor care au pătruns pe autostradă. 

„Prefectul Adela Muntean a subliniat că este necesară îndepărtarea urşilor din apropierea autostrăzii, recomandând administratorilor fondurilor de vânătoare să intervină cu celeritate. Astfel, vânătorii vor efectua “goane de împingere” a urşilor spre zonele mai înalte. Totodată, a fost analizată posibilitatea amplasării unor garduri electrice pe segmentele împădurite ale autostrăzii, în zona Aciliu – Miercurea Sibiului. Acestea nu sunt periculoase pentru animale şi reprezintă o soluţie eficientă de protecţie a urşilor, dar şi a oamenilor care circulă pe autostradă şi riscă să fie implicaţi în accidente rutiere, din cauza urşilor intraţi pe carosabil”, se arată în comunicatul transmis de prefectura Sibiu.

Doi urşi care au ajuns pe carosabil pe Autostrada Sibiu – Orăştie, în zona Sălişte, au fost accidentaţi mortal. Primul caz a fost în timpul nopţii de vineri spre sâmbătă, când animalul a fost lovit de o camionetă, iar în timpul nopţii de duminică spre luni, un alt urs a fost accidentat mortal, de un vehicul. Nicio persoană nu a fost rănită, însă vehiculele necesită reparaţii. Mediafax