Garda Financiară au sigilat, în timpul controalelor desfăşurate în ultima lună la centrele comerciale Niro şi Europa, 335 de standuri, în condiţiile în care comercianţii au avut o atitudine ostilă, închizând spaţiile comerciale şi blocând căile de acces pe durata controlului.

Comercianţii care îşi expun marfa în complexurile comerciale Europa sau Niro, majoritatea chinezi, sunt vestiţi pentru practica lor de a închide standurile în momentul în care autorităţile fiscal încep controlul.

În cazul Niro, controalele au avut loc în perioada 26 noiembrie – 11 decembrie. Verificările au fost extinse, de la 8 decembrie, şi la complexul Europa. Controalele au fost efectuate pentru verificarea legalităţii funcţionării agenţilor economici cu activităţi în cele două centre.

„Întrucât organele de control au întâmpinat o atitudine ostilă, manifestată prin închiderea standurilor sau blocarea căilor de acces, s-a procedat la sigilarea punctelor de lucru unde comercianţii au refuzat cooperarea în cadrul controlului. În aceste condiţii, pe parcursul verificărilor, au fost sigilate, atât în complexul Niro cât şi Europa, un număr de 335 de standuri aparţinând unui număr de 281 societăţi comerciale”, se arată într-un comunicat al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) transmis agenţiei Mediafax.

ANAF precizează că trei sigilii au fost rupte, iar autorităţile au sesizat organele de cercetare penală.

SURSA: Mediafax