Aceasta este prima fuziune din piaţa locală dintre o bancă şi o instituţie financiară nebancară.

Managementul Garanti precizează că fuziunea nu a influenţat în niciun fel condiţiile de creditare stabilite pentru clienţii care au împrumuturi la Garanti Credite Ipotecare, fiind menţinute aceleaşi condiţii contractuale şi după data fuziunii.

În 2013, Garanti Credite Ipotecare a înregistrat venituri nete de 3,1 milioane euro şi un profit de 600.000 de euro. Volumul total al portofoliului de credite al Garanti Credite Ipotecare era, la data fuziunii, de 114 milioane euro, în timp ce volumul mediu al fiecărui credit se ridica la aproximativ 30.000 de euro.

Grupul Garanti reuneşte Garanti Bank, Garanti Leasing (marca sub care funcţionează compania Motoractive IFN) şi Garanti Credite de Consum (marca sub care funcţionează Ralfi IFN).

Grupul Garanti este deţinut de către Turkyie Garanti Bankasi (TGB), o bancă universală cu servicii în toate segmentele de business. TGB este a doua cea mai mare bancă privată din Turcia după active şi deserveşte peste 10 milioane de clienţi în zonele corporate, comercial, întreprinderi mici şi mijlocii, dar şi retail, cărora le oferă servicii financiare integrate.

AGERPRES