Garanti Bank a încheiat cu APIA, Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR) şi Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii S.A. (FNGCIMM) convenţiile privind finanţarea capitalului de lucru pentru desfăşurarea activităţilor curente de către beneficiarii SAPS – Campania 2012.

Schema de plată unică pe suprafaţă constă în acordarea unei sume uniforme pe hectar, o singură dată pe an, indiferent de stadiul producţiei, respectiv 100 euro/ha, plătibili în lei.

Creditele vor fi acordate în lei şi urmează a fi rambursate în momentul încasării subvenţiilor SAPS virate de către APIA în conturile beneficiarilor, deschise la Garanti Bank. În acelaşi timp, FGCR sau FNGCIMM poate garanta până la 80% din valoarea creditului acordat.

"Agricultura românească are nevoie de tot ajutorul pe care îl putem oferi, în special în acest an în care ne-am confruntat cu secetă prelungită. Convenţia semnată cu APIA are obiectivul de a fluidiza procesul de acordare a creditelor în agricultură, astfel încât banii necesari să ajungă cât mai curând la destinatarii finali, adică fermierii", a declarat Murat Atay, CEO Garanti Group România.

Garanti Bank este o bancă universală, oferind o gamă completă de produse de calitate şi servicii inovatoare pentru toate segmentele de business – retail, IMM şi corporate. În 2011, Garanti Bank a înregistrat o creştere a activelor până la 1,45 miliarde de euro. Totalul de credite s-a majorat cu aproximativ 19%, până la 936 milioane de euro. Depozitele s-au situat la valoarea de 467 milioane de euro, în timp ce numărul total al cardurilor de debit şi de credit a crescut cu 16% faţă de 2010, până la 230.000.

Garanti Bank are o reţea de 78 de agenţii şi 225 ATM-uri – cea mai extinsă reţea naţională de ATM-uri inteligente, în timp ce numărul de POS-uri a depăşit 7.400.