Duster, primul concept car al Dacia, a fost creat partial de catre o echipa de designeri din Bucuresti ai Renault, care i-a pastrat vizibile unele trasaturi ale gamei de automobile Logan.

Imaginea indraznetului concept uneste trasaturile sport ale unui coupe (la exterior), si caracteristicile robuste, dar spatioase (la interior). Acest concept a fost construit pe platforma B0 a Renault si este egal in lungime un modelul Logan sedan.

0-26818-capital0001daciaduster.jpg

0-26820-capital0003daciaduster.jpg

 

 

 

 

 

Duster incorporeaza insa noi elemente, cum ar fi plafonul panoramic de sticla si scaunele subtiri pentru locurile din fata. La interior, nu numai ca este pastrata traditia in materie de spatiu, prin diversele nise de depozitare, ci s-a apelat si la scaunele modulare.

0-26821-capital0004daciaduster.jpg

Locurile din fata au fost in asa fel create incat Duster sa poata fi transformat rapid si cu usurinta dintr-un autovehicul cu patru, intr-unul cu trei locuri, ceea ce-i ofera inca doi metri cubi de spatiu pentru depozitarea  bagajelor, suficient pentru a putea fi transportata o bicicleta, conform Renault.