Țiriac Collection, unica galerie auto și moto privată deschisă publicului din România, anunță participarea în programul Noaptea Muzeelor, ediția 2022, alăturându-se astfel celor peste 200 de muzee, galerii, grădini de artă şi centre culturale care își așteaptă publicul în noaptea de 14 mai.

În ziua de sâmbătă, 14 mai, galeria va funcționa în mod normal în intervalul orar 10:00-17:00, acestuia adăugându-se intervalul 17:00 – 22:00 (ultima intrare), când accesul publicului se va realiza gratuit, ca parte a programului Noaptea Muzeelor.

În a doua zi a weekendului, cu ocazia Zilei Internaționale a Familiei sărbătorită anual în data de 15 mai, Țiriac Collection organizează o experiență aparte pentru vizitatorii care vor trece pragul galeriei, oferind sesiuni foto de familie exclusiv, la bordul grafic aferent unor exponate din galerie.

Duminică, 15 mai, galeria Țiriac Collection va funcționa în intervalul orar 12:00-19:00.

Evenimentele reprezintă o oportunitate inedită pentru pasionații domeniului auto și nu numai, de a viziona galeria ce reunește colecția de automobile și motociclete a lui Ion Țiriac, integrând peste 170 de modele definitorii pentru industria auto, de la momentele sale incipiente și până în prezent, inclusiv unități care au aparținut unor mari personalități, ediții din serii limitate și mașini super-performante ce evidențiază cele mai recente tendințe în materie de tehnologie auto.

Ford Mustang Mach 1 cel mai nou exponat

După mai mult de jumătate de secol de când Ford a fabricat primul Mustang Mach 1, în 1969, producătorul auto a prezentat în 2021 un nou exemplar de excepție – Mustangul Mach 1 Coupe, a șasea generație actualizată. Ion Țiriac a anunțat că facilitează oglindirea evoluției auto în materie de pony cars prin alăturarea Ford Mustang Mach 1 din 1969 cu un model similar de ultima generație, 2021 Mustangul Mach 1 Coupe.

Principalele diferențe între cele două modele sunt performanța și tehnologia modernă, ultimul model integrat în colecția auto având caracteristici specifice perioadei actuale, care fac procesul de conducere mai facil și mai intuitiv pentru șofer.

Prin comparație, modelul Ford Mustang Mach 1 din 1969 a fost fabricat cu un motor V8, dezvoltând 335 CP și cu o cutie de viteze cu transmisie manuală în 4 trepte, în timp ce noul exemplar 2021 Ford Mustang Mach 1 Coupe este echipat cu un motor V8 și dezvoltă 460 CP și 529 Nm, având o cutie de viteze automată cu 10 trepte care pot fi comutate manual cu ajutorul padelelor dispuse pe volan. De asemenea, cutia de viteze are sistem propriu de răcire.

Ford a fabricat noul Ford Mustang Mach 1 Coupe în 2021 și l-a descris e descris drept „cel mai capabil Mustang comercializat vreodată în Europa”. Modelul atinge 100 km/h în doar 4,3 secunde, în timp ce Ford Mustang Mach 1 din 1969 accelerează de la 0 la 100 km/h în 6,6 secunde.