Liderii sindicali de la ArcelorMittal Galaţi i-au cerut, vineri, ministrului Economiei, Adriean Videanu, la o întâlnire avută cu acesta, intervenţia urgentă a Guvernului pentru salvarea metalurgiei româneşti, în timp ce ministrul a susţinut că trebuie clarificată urgent situaţia de la combinat.

Liderul FSS Metarom, Mircea Scântei, a spus că nefuncţionarea metalurgiei româneşti nu este generată în mod obligatoriu de criza economică şi a cerut intervenţia urgentă a statului pentru salvarea siderurgiei.

„Ne trebuie o strategie naţională pentru salvarea metalurgiei. Dacă vom mai întârzia două luni nu vom mai avea ce salva”, a declarat preşedintele FSS Metarom.

Acesta a mai spus că o altă chestiune urgentă vizează desecretizarea anumitor clauze din contractul de privatizare al Sidex, şi anume cele de reziliere, cele referitoare la păstrarea locurilor de muncă, dar şi condiţiile în care pot fi închise capacităţi de producţie la combinat.

„Doream să aflăm, studiind contractul de privatizare, care sunt clauzele de reziliere sau alte clauze cu care puteam forţa mâna patronatului pentru păstrarea locurilor de muncă şi a capacităţilor de producţie de la Galaţi. Nu am primit niciun răspuns. Avem nevoie de intervenţia dumneavoastră, ea trebuie să fie radicală”, a afirmat Mircea Scântei.

Ministrul Economiei le-a spus sindicaliştilor că nu înţelege decizia administraţiei combinatului de închidere a uzinei cocso-chimice de la ArcelorMittal Galaţi şi s-a declarat „şocat” de această măsură.

SURSA: Mediafax