„Sunt onorată să accept acest premiu în numele echipei noastre din LIBERTY Galați care cuprinde 7000 de oameni, din care peste 1100 sunt femei. Sunt onorată nu doar pentru că LIBERTY are cel mai mare procent de femei într-o industrie considerată a fi, in mod tradițional, a barbaților, dar și pentru că suntem singura companie importantă de oțel care are o femeie în conducere. Aceasta este, însă, doar una dintre modalitățile prin care LIBERTY demonstrează o atitudine de lider în România. Rezultatele excelente din acest an, cele mai bune din 2008, au demonstrat performanțe solide financiare și operaționale, dar și calitatea produselor și serviciilor pentru clienți. Iar planul de transformare a companiei într-un furnizor sustenabil de oțel până în 2030 – care cuprinde tehnologii inovatoare și surse de energie regenerabilă – va ajuta România să devină lider în producția unui material esențial al viitorului: OȚELUL VERDE. Așadar,  mulțumim pentru acest premiu care ne onorează și ne oferă un motiv în plus să fim lideri în industria verde a viitorului.”, a spus Aida Nechifor la Gala Capital.

Ne-a vorbit despre provocările prin care trece industria în care activează și cele mai recente proiecte implementate:

„Cel mai mult suntem preocupați de securitatea muncii și sănătatea oamenilor noștri. Poate că acestea pot părea de neînțeles pentru cei care nu au contact cu domeniul nostru de activitate, dar aceste elemente devin esențiale în medii de lucru cu adevărat aparte. Atunci când lucrezi, zi de zi, lângă o oală din care se toarnă fontă lichidă sau oțel lichid, la temperaturi mult peste 1500°C,  începi să înțelegi ce importanță au viața și sănătatea fiecăruia dintre noi, în orice clipă”, explică Aida Nechifor pentru Revista Capital.

Un an câștigător

Cea mai mare realizare pe plan profesional a fost faptul că Liberty Galați și-a întrecut toate recordurile privind cifra de afaceri, EBITDA și livrări din ultimii 13 ani. „Personal, sunt mândră de fiica mea și de ce a reușit să realizeze până acum și o încurajez să își creeze acel viitor pe care și-l dorește”, completează Aida Nechifor.

La nivelul companiei, cea mai mare provocare prin care Liberty trece este îmbunătățirea amprentei de carbon prin producția „oțelului verde – Greensteel”: „Oțelul este un material al vieții, se poate recicla la infinit! Dar și producerea lui, acum poluantă, trebuie să devină «verde» Lucrăm la asta și avem ambiția ca până în 2030 să devenim «green»”, explică directorul general pentru Revista Capital.

Călătoriile sunt hobby-ul său preferat, iar succesul este rezultatul muncii în echipă și al soluțiilor creative și eficiente pe care echipa Liberty le găsește pentru a-și îndeplini obiectivele.

„Succesul aparține echipelor”, Aida Nechifor, director general Liberty Galați