„Ceea ce ne-am dorit foarte tare este să investim în mintea tinerilor și dacă tot suntem la Capital despre asta este vorba. Noi toți suntem investitori în viitorul acestor copii. La INACO, mai important decât ceea ce am făcut este ceea ce urmează să facem.

Vă recunosc la scenă deschisă, pentru prima dată în spațiul public, că lucrez la acest proiect numit EduX- viitorul educației, al carierei și al consilierii în carieră pentru elevi.

Iar x este necunoscuta, este viitorul spre care se îndreaptă copiii noștri. Dar noi încercăm să punem accent pe dezvoltarea nu doar a gândirii anticipative acestor elevi, ci și pe puterea copiilor de a crea cu propria lor mână acest viitor. Adică, creștem viitorii inovatori și lideri ai acestei societăți”, a declarat Andreea Paul, fondator și președinte INACO, pe scena Galei Capital Femei de Succes, ediția 2024.

În ediția 2024 a Galei Capital Femei de Succes, Andreea Paul, fondator și președinte INACO, a fost premiată pentru dezvoltarea de proiecte de succes pentru sistemul educațional.

Proiecte pentru dezvoltarea sistemului educațional

Andreea Paul, fondator și președinte al INACO, pe scena Galei Capital. Sursă foto: Arhivă

Asociația INACO – Inițiativa pentru Competivitate dezvoltă proiecte de succes. Care au în prim-plan dezvoltarea sistemului educațional din țara noastră. Un rezultat notabil în acest sens este implementarea Smart Lab, un model de centre educaționale inteligente pentru învățământul public și privat. Inițiativa a fost desemnată „Proiectul educațional inovator al anului 2021“ la Avanti’s Awards, Londra.

„Am pus accent nu doar pe dezvoltarea competențelor digitale în rândul elevilor și profesorilor, dar și pe dezvoltarea gândirii anticipative, capacitatea de a citi semnalele economiei viitorului, educația financiară pentru antreprenori și promovarea antreprenoriatului feminin.

Experiența m-a învățat importanța educației continue, a mentoratului și a adaptării la noile tehnologii“, a declarat Andreea Paul, fondator și președinte al INACO, pentru Revista Capital.

Ghidul Meseriilor Viitorului

Un alt proiect de succes este Ghidul Meseriilor Viitorului. Care a ajuns anul trecut la cea de a șasea ediție. Pentru ca totul să fie cât mai atractiv pentru tineri, în 2023 a fost lansat Robochat-ul Maria. Care este primul asistent virtual din lume dedicat meseriilor viitorului.

„Este rezultatul dialogului constant cu elevii despre viitorul lor în carieră și despre instrumentele care le sunt necesare pentru înțelegerea lumii de mâine și optimizarea deciziilor“, a explicat Andreea Paul.

Orice drum vine cu multe provocări, dar, în acest caz, o piedică a dus la apariția unui inițiative excepționale. „Deputat fiind în anii 2012-2016, am eșuat în a trece prin Parlamentul României proiectul meu de inițiativă legislativă. Ceea ce m-a determinat să-l croiesc independent în anul 2017, în regim de ONG. Așa s-a născut Asociația INACO“, a precizat Andreea Paul.

Capital Top 100 Femei de Succes

În cadrul Galei Capital Femei de Succes a avut loc lansarea „Capital Top 100 Femei de Succes” Ediția 2024. Acest proiect are în vedere recunoașterea meritelor și implicării femeilor în dezvoltarea mediului economic și social din România.

Au fost premiate femei de afaceri, fondatoare ale unor companii, lideri ai instituțiilor publice, dar și personalități ale vieții artistice, din lumea sportului sau mass-media. Revista Capital dorește să omagieze realizările femeilor de succes. Care se regăsesc în diferite domenii precum economic, financiar, politic, social, management, sport și media.

Revista „Capital Top 100 Femei de Succes“ 2024 este disponibilă la toate punctele de difuzare a presei, dar și online.

Evenimentul este organizat cu sprijinul: RECICLAD’OR, CATENA, CARREFOUR, APOLODOR, TINMAR ENERGY, REWIRE INTERIOR DESIGN, GALERIA ROMANĂ, ONE CLUB, MAGNOLIA, PRIVILEG și CLASSY DECO.

Parteneri media: www.capital.ro, www.evz.ro, www.infoactual.ro, www.infofinanciar.ro.

Evenimentul poate fi vizionat integral pe pagina de Youtube Hai România .