Laura Codruța Kovesi nu poate deveni procuror european, dacă în România a fost demisă pentru incompeteneță, susțin mai mulți analiști. Ea a depus o plângere la CEDO tocmai pentru a demonstra că i s-a comis o nedreptate. Totuși se pare că ar fi făcut o gafă uriașă în plângerea pe care a adresat-o CEDO după revocarea ei din funcția de procuror-șef la DNA. Agentul guvernamental al României la CEDO a explicat unde a greșit Kovesi

Potrivit agentului guvernamental al României la CEDO, plângerea Laurei Codruța Kovesi depusă pe 28 decembrie a fost prematur introdusă, informează antena3.ro. Fosta șefă DNA a trecut în documment toate distincțiile pe care ea le-a obținut, toate diplomele și decorațiile pe care le-a primit din afara țării și, în aceste condiții, nu s-a analiza fondul cauzei, adaugă sursa citată.

Laura Codruța Kovesi este aproape să obțină funcția de procuror-șef al UE, dar în țară este cercetată penal de Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție (SIIJ) pentru constituire de grup infracțional organizat și complicitate la represiune nedreaptă.