Ziua de 28 mai este Ziua Eroilor, moment în care în toată țara se organizează  ceremonii de comemorare a celor care și-au pierdut viața în timpul celor două războaie mondiale.

Ziua de 28 mai 2020 va rămâne în memoria opiniei publice ca ziua în care autoritățile civile și militare din Turda au făcut o gafă impardonabilă. Acestea au confundat cimitirele și au depus coroane de flori și au oferit onoruri militare soldaților ruși, nu celor români, informează Digi 24.

Oamenii au sesizat imediat greșeala enormă și au sărit ca arși. Ei au bătut obrazul autorităților din Turda. „Nu mă interesează, v-am văzut, n-am știut ce faceți! Soldații s-au aliniat acolo. N-am știut ce faceți. Deci coroane pentru monumentul rușilor! Nu știți măcar că aici aveți eroii României… O să aveți plângere la MApN. Faceți-vă treaba, învățați unde vă sunt eroii!”, au comentat oamenii prezenți la fața locului. 

Potrivit sursei citate, dovada greșelii uriașe sunt chiar fotografiile în care se vede că pe monument este scris în limba rusă.

Sursa: Digi24

Cei de la Digi 24 au susținut că după ce oamenii prezenți în cimitir le-au atras atenția militarilor, aceștia au lăsat capul în jos și au plecat. Ulterior, militarii au mutat coroanele de la monumentul militarilor ruși la monumentul eroilor români.