Colonelul Gaddafi "nu va abandona niciodată puterea, decât prin forţă", a asigurat el în faţa ziariştilor la sediul Comunităţii catolice italiene Sant’Egidio, cunoscută pentru medierile sale în Africa.

Italia, fostă putere colonială în Libia şi fost aliat al regimului Gaddafi, s-a declarat până în prezent favorabilă ideii ca liderul libian şi familia sa să renunţe din proprie voinţă la putere în vederea unei soluţii politice la conflict.

La rândul său, ministrul de externe italian Franco Frattini a anunţat că va "creşte numărul bolnavilor grav ce pot fi primiţi în spitale italiene", menţionând că 25 de răniţi au fost deja spitalizaţi săptămâna trecută în Lombardia, în nordul Ialiei.

Ministrul italian a reafirmat disponibilitatea ţării sale pentru a-i ajuta pe rebelii libieni cu mai mulţi medici şi infirmiere, dintre care unii sunt deja prezenţi în spitalele locale, în special la Misrata, oraş asediat de forţele loiale liderului libian.

Şeful diplomaţiei italiene a afirmat că vânzarea de petrol de către rebeli pentru a le permite să-şi finanţeze lupta împotriva forţelor pro-Gaddafi se va afla pe ordinea de zi a următoarei reuniuni a grupului de contact pentru Libia, ce va avea loc "în prima săptămână din luna mai" la Roma.
SURSA: Agerpres