Mai multe obuze au căzut în zone cu locuinţe din Misrata, a declarat un oponent al regimului Gaddafi, Saadoun el Mesrati.

Prima fază a atacurilor aeriene împotriva Libiei a fost ‘un succes’ şi a permis impunerea zonei de interdicţie aeriană, a declarat, duminică, la postul tv ABC, amiralul Michael Mullen, şeful Statului Major Interarme al SUA, relatează AFP.

Un total de 19 avioane americane, dintre care trei bombardiere B2, au atacat obiective din Libia, duminică dimineaţa, a declarat pentru AFP, Kenneth Fidler, purtător de cuvânt al Comandamentului american pentru Africa din Stuttgart, în Germania.

Raidurile au fost efectuate de trei avioane B2, de aparate F-15 şi F-16 , precum şi de un AV8_B, a precizat oficialul american.

Francezii continuă acțiunile

Acţiunile militare armate franceze în Libia continuă, relatează duminică Reuters, citând surse militare.

AFP informează că zeci de vehicule militare, inclusiv tancuri, aparţinând trupelor regimului Gaddafi au fost distruse, duminică dimineaţa, de loviturile aeriene ale coaliţiei internaţionale la vest de Benghazi.

Pe de altă parte, Ministerul al Apărării de la Londra a relatat, conform Reuters, că avioanele britanice au atacat, în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, sistemele de apărare aeriană libiană, în cursul unor raiduri concentrate în jurul capitalei Tripoli.

Peste 90 de persoane au fost ucise, în noaptea de vineri şi în cursul zilei de sâmbătă, în cursul luptelor dintre forţele colonelului Muammar Gaddafi şi insurgenţii din Benghazi, bastion al rebelilor situat în estul Libiei, informează duminică AFP, citând informaţii din surse medicale.

SURSA: Agerpres