Avertisment foarte îngrijorător lansat de Primarul General al Capitalei! În timp ce în România tot mai multă lume, inclusiv de la nivelul factorilor de răspundere, vorbește despre relaxarea restricțiilor impuse, pe fondul epidemiei de coronavirus, Gabriela Firea trage semnalul de alarmă.

Astfel, Firea a declarat sâmbătă că se aşteaptă la o creştere a numărului de infectări cu noul coronavirus după Paşte, deoarece nu toată lumea a respectat restricţiile impuse de autorităţi.

”În mod evident, în trei săptămîni nu ne aşteptăm la miracole. Ce se poate întîmpla în trei săptămâni?

”Unele familii nu au înțeles”

Nu dispare coronavirusul de tip nou, nu se poate inventa în trei săptămîni sau finaliza descoperirea unui vaccin, practic evoluţii semnificative nu vor fi în trei săptămîni, oricum nu în bine.

Ne aşteptăm, eventual, puţin în rău pentru că trebuie să recunoaştem faptul că în zilele de Paşte cei mai mulţi oameni au înţeles să petreacă zilele de sărbătoare doar strict în familia de bază, dar altele, alte familii, nu au înţeles, şi-au făcut vizite”, a spus Gabriela Firea într-un interviu acordat jurnalistului Ion Cristoiu, anunță Antena 3.

”S-au întâlnit în apartamente, în curţi, în case şi ne aşteptăm la o creştere a numărului de persoane care s-au contaminat în timpul Paştelui şi asta vom afla cam peste o săptămână, pentru că există şi această perioadă de incubaţie de o săptămână, două, prin urmare nu se pot întâmpla miracole în trei săptămâni”, a precizat Firea.