Magda Stan este autoarea manualului unic de Istorie de clasa a VI-a, contestat de mai mulţi specialişti în domeniu pentru greșelile flagrante pe care le conține.

Pentru drepturile de autor ce îi revin din colaborarea cu Primăria pentru „Istoria ilustrată a românilor pentru copii”, Magda Stan va încasa 87.000 de lei, scrie g4media.ro.

Centenarul este motivul oficial de tipărire a 126.000 de cărți de istorie. Ele vor fi împărțite în școlile din București, la gimnaziu și liceu. Potrivit unui proiect de hotărâre al Consiliului General al Primăriei Capitalei, cărțile vor fi tipărite în urma unui parteneriat cu o fundație și sunt scrise de președintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop și Magda Stan, autoare de manuale. Din cărţile Magdei Stan vor fi tipărite 58 de mii de exemplare de către editura Litera Internaţional SRL.

Volumul scris de Magda Stan va fi tipărit de Litera Internațional SRL, într-un tiraj de 58.000 de exemplare. Restul volumelor sunt semnate de președintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop.
Magda Stan este profesoară de istorie la Liceul Teoretic Nicolae Iorga din Bucureşti și autoare de manuale.