Însă Ciprian Ciucu, consilier general PNL, susține că această variantă este doar un populism ieftin, întrucât nu va putea fi niciodată pusă în practică, fiind neconstituțională.

„Primarul Firea nu cunoaste legea referendumului, nu poate propune un referendum cu efect local pentru aplicarea sau neaplicarea unei legi naționale, propunerea domniei sale este lipsită de temei juridic. (…) Este doar populsim gol, demagogie. Nu pentru că nu am vrea noi, ci pentru că nu permite Constituția,” susține Ciprian Ciucu pe pagina sa de Facebook.

Invitațiile la dezbateri par să fie ultima modă în București. După ce Gabriela Firea l-a provocat la dezbatere pe Liviu Dragnea, iar Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6, i-a întors provocarea, iată că și Ciprian Ciucu intră în joc și îi lansează o invitație Gabrielei Firea:

„Dacă Primarul Firea este atât de deschisă la dialog și dornică de dialog, o invit și eu să discutăm pe marginea bugetului Bucureștiului și îi pun din timp fix 3 întrebări ca să aibă timp să se pregătească:
1. Care a fost execuția bugetară a PMB pe 2018, cât la sută din bugetul pe investiții a executat? 
2. Care este stadiul investițiilor începute pe vremea lui Oprescu?
3. Ce proiecte investiții noi a demarat echipa Firea?

La ultima întrebare răspunsul va fi zero. Acum va da vina că nu va mai face spitalul acela metropolitan, pe Dragnea! Firea, Dragnea, PSD aceeași mizerie! Firea face acest tărăboi tocmai pentru a-și ascunde incompetența și eșecul propriului mandat,” susține Ciprian Ciucu.