Totul a fost dat în vileag chiar de către soțul acesteia, edilul din Voluntari, Florentin Pandele. Problemele de sănătate ale lui Firea sunt mai grave decât se credea.

„Eu am aflat abia în noiembrie pentru că soția mea nu știe să se vaite, nu știe să spună mă doare, m-am trezit de câteva ori noaptea și o găseam pe marginea patului, aplecată de durere, și nu spunea absolut nimic. 

În decembrie a avut o intervenție chirurgicală, dar de urgență în ianuarie încă o intervenție chirurgicală, unde i s-a găsit o sârmă de vreo trei cm în colon, încă o intervenție chirurgicală, iar în martie a avut cea mai importantă intervenție care ne-a dărâmat pe toți, numai pe ea nu. Atunci mi-am dat seama că sunt foarte slab. M-am întors cu fața către Dumnezeu.

Vreau să le mulțumesc prietenilor fiindcă în acea noapte au închiriat un avion să o ducem la o clinică în străinătate. I-am zis nu contează ce spune lumea. Avem acasă doi copii mici, unul de trei ani, unul de șase ani. Te rog frumos hai să mergem. Chiar în ziua respectivă cei mai buni medici erau plecați la un congres la Madrid. Ea a refuzat. Am vorbit cu unul din medici să o sedăm, mi-a zis că nu se poate”, a dezvăluit Florin Pandele pentru Antena 3.